У сучасних авто до штатної опції входить обігрів скла, але багато авто не мають цієї функції, тому в автосервісах за бажанням можна її встановити. Щоб зважитися на додаткові фінансові витрати, потрібно знати всі позитивні та негативні сторони цієї опції.

Існує повний та частковий обігрів скляної поверхні.

Функція повного підігріву

Для повного підігріву скляну поверхню виготовляють за спеціальною технологією – з’єднують два скла між собою прозорою речовиною, що клеїть, встановивши на одну зі сторін дуже тонкі ніхромові нитки, які й забезпечують прогрів. Ці нитки практично непомітні і не заважають водієві сконцентруватися на дорозі. Помітити тонкі нитки можна, якщо подивитися на скло під певним кутом.

Прогрів зони склоочисників працює за таким же принципом, тільки ніхромові нитки прокладені на тій ділянці, яку захоплюють двірники.

Заднє скло автомобіля влаштоване трохи інакше – на полотні розташовуються тонкі нитки на однаковій відстані, які не перешкоджають задньому огляду і швидко прогрівають поверхню.

Плюси функції прогріву

До основних переваг відносяться:

  • швидке розморожування скла за низької температури. Така опція є незамінною для машин, що експлуатується в серверних регіонах, де протягом 6-7 місяців мінусова температура;
  • сніжні опади не затримуються на поверхні в момент руху машини, що підвищує видимість дорожнього полотна;
  • не налипає сніг на двірниках;
  • запобігає замерзанню або запотіванню скляної поверхні.

Мінуси опції підігріву

Незважаючи на незаперечні переваги, опція підігріву поверхні лобового скла має і негативні сторони:

  • висока вартість установки (особливо авто іноземного виробництва);
  • перепади температури нерідко призводить до тріщин на скляній лобовій поверхні. Вирішити цю проблему можна за допомогою реле, яке коригує процес прогрівання, не дозволяючи ниткам різко нагріватися;
  • наявність ниток перешкоджає визначенню швидкості поліцейських радарів і детекторів, що може стати зупинкою автомобіля інспектором ППС;
  • у разі пошкодження (попадання камінчика під час руху) заміна скла виходить дуже дорого.

Тільки зіставивши плюси та мінуси прогріву «лобовухи», водити право самостійно вирішити, необхідна йому чи ні дана опція.

Знайдемо Ваш новий автомобіль прямо зараз

Ми підберемо кращу пропозицію по Вашим критеріям

Можливо Вам буде цікаво

Шукаєте автомобіль? Дивіться наші кейси підбору автомобілів в соцмережах