Звичайно, подряпини на кузові автомобіля з’являються найчастіше. Однак салон, пластикові деталі автомобіля, фари і скла також сильно втрачають у зовнішньому вигляді від різних подряпин. Як же відновити ці частини чи хоча б мінімізувати подряпину? Давайте розглянемо кілька варіантів вирішення проблеми.

Кошти реставрації пластикових деталей

В автомагазинах або автомобільних відділах великих супермаркетів можна знайти спеціальні хімічні речовини, призначені для відновлення пластику. Вони можуть бути у вигляді аерозолів, спрею або рідини-молочка. До їх складу також входить спеціальний поліроль, який якісно покращує вигляд деталей. Кожен засіб обладнується інструкцією з використання. Зазвичай користуватися ними досить просто – потрібно нанести на поверхню, дати добре висохнути та відполірувати м’якою серветкою з мікрофібри до блиску. Використовувати можна для внутрішніх накладок на дверях, панелі приладів та інших пластикових частин салону автомобіля.

Підвищена температура

Ще один метод, який добре прибирає подряпини з поверхні пластику в машині, полягає в нагріванні пошкоджених ділянок промисловим феном або простою запальничкою. Під дією високих температур подряпини просто затягуються, проте такий метод потребує обережності та досвіду. Намагайтеся не затримуватись в одному місці, щоб не пропалити деталь.

Реставрація скла

Подряпини на склі це найнеприємніший тип ушкоджень, вони досить рідкісні, але при цьому дуже важко виводяться. До того ж, впливають не тільки на естетику автомобіля, але й на властивості скла. Так як можуть створювати відблиски і погіршувати видимість, але такі подряпини можуть бути просто небезпечними. Найкраще звернеться до фахівців, проте можна спробувати ліквідувати подряпини та самостійно. Вам знадобиться спеціальний набір, в який входить – насадка, круги, що містить паста оксид церію.

Для реставрації необхідно виконати такі дії:

  1. Ретельно вимийте і витріть насухо скло.
  2. Позначте маркером, зсередини область знаходження подряпини – так вам буде легше контролювати зони обробки.
  3. Вдягніть насадку на дриль, на коло нанесіть трохи пасти і на середніх оборотах відполіруйте пошкоджені ділянки скла.

При цій діяльності необхідно робити перерви, щоб скло не перегрілося, частіше поливати область обробки водою. Ця робота займе у вас від півгодини до години часу.

Знайдемо Ваш новий автомобіль прямо зараз

Ми підберемо кращу пропозицію по Вашим критеріям

Можливо Вам буде цікаво

Шукаєте автомобіль? Дивіться наші кейси підбору автомобілів в соцмережах