Масло для двигуна є невід’ємною частиною будь-якого автомобіля. Воно забезпечує змащення робочих механізмів, деталей, запобігає їх передчасному зношуванню, забезпечує ефективну роботу транспортного засобу. Але в процесі експлуатації воно втрачає свої первісні властивості, тому через певний період часу потрібна обов’язкова заміна моторного масла.

Ця процедура виконується лише з точним дотриманням послідовності всіх етапів, одним з яких є промивання двигуна машини. Деякі автовласники, намагаючись заощадити, виконують промивання лише коли масло стає дуже темного кольору, але це неправильно – виконувати процедуру необхідно при кожній заміні мастильного матеріалу.

Іноді буває так, що масло після значного пробігу не стало темним, але це не свідчить про чистоту двигуна, а швидше за все, говорить про його невисокі миючі властивості, низьку якість. Доцільно буде замислитися про подальше використання такого мастила. Багато автовласників стикаються з ситуацією, що після тривалого використання олії, мотор не став працювати краще, але олія в ньому прозора. Причиною цього є різні відкладення, що у маслі.

Виходячи з цього, не варто орієнтуватися тільки на чистоту і світлий колір мастильної рідини, головне, на що потрібно звертати увагу при промиванні двигуна і від чого відштовхуватися – це частота заміни моторного масла.

Як здійснюється промивання двигуна

Враховуючи трудомісткість та складність процесу промивання, рекомендується виконувати цю процедуру у спеціалізованих автосервісах. Але якщо ви маєте необхідні знання і досвід, і хочете заощадити, промивання двигуна можна виконати самостійно, в умовах домашнього гаража. Всі роботи необхідно проводити дуже акуратно та уважно, дотримуючись послідовності етапів та всі рекомендації фахівців.

  1. Насамперед зливається старе, відпрацьоване масло. Щоб виконати процедуру, двигун розігрівається до робочої температури, і лише після цього старе масло зливається із системи.
  2. Наступний етап – заливання в двигун промивного масла. Двигун повинен попрацювати з ним вхолосту (приблизно 15 – 30 хвилин).
  3. Після цього масло промивання зливається, змінюється старий масляний фільтр на новий, і заливається нове масло.

Масло для двигуна використовуємо лише те, що рекомендовано виробником. При сильному забрудненні двигуна процедура промивання повторюється. Важливо пам’ятати, що виконуючи промивання двигуна, велике навантаження на нього не дається.

Знайдемо Ваш новий автомобіль прямо зараз

Ми підберемо кращу пропозицію по Вашим критеріям

Можливо Вам буде цікаво

Шукаєте автомобіль? Дивіться наші кейси підбору автомобілів в соцмережах