Чим краще ви перевірите автомобіль перед покупкою – тим довше він у вас прослужить, і тим кращу машину ви придбаєте. Всі вузли та системи повинні бути перевірені на предмет дефектів та зношування. Високовольтні дроти також не виняток.

Високовольтні дроти, це проводка, яка забезпечує передачу іскри запалення на свічку. Пропонуємо вам поговорити про перевірку цих деталей перед покупкою, а також тонкощі їх експлуатації та заміни.

Чому високовольтні дроти можуть бути несправними?

Якщо у дротах утворюються ті чи інші дефекти, це може позначатися на роботі двигуна, споживанні палива, вібраціях та інших проблемах. Як правило причини поломок полягають у:

  • пошкодження, розриви провідної частини дроту;
  • окислення контактів;
  • тріщини в ізоляції та знос ізоляції;
  • поганий контакт.

Все це може призводити до збоїв у роботі. Причому швидше за все шукати причину ви будете в чомусь іншому.

Алгоритм перевірки проводів

Можна по-різному підійти до питання перевірки, є принаймні кілька способів визначити справність приводів. Однак їх з успіхом можна перевіряти для більш ретельного та детального моніторингу автомобіля перед покупкою.

  1. Можна визначити наявність проблем візуально. Для цього необхідно приміщення з приглушеним освітленням, можна проводити також на вулиці у сутінках. Автомобіль потрібно завести та уважно стежити за проводами – у разі пошкодження ізоляції та інших проблем утворюватимуться іскри у місцях пробою.
  2. Схожий спосіб можна провести зі шматком будь-якого дроту, для цього знову дочекайтеся ночі, або знайдіть гараж, де можна вимкнути світло, приєднайте провід до будь-якої металевої частини машини, а другий край підносите до місць з’єднань, ковпачків та інше. У разі виникнення іскри можна говорити про дефекти.
  3. Перевірте за допомогою мультиметра, переведіть його в режим вимірювання опору. Перевірте кожний провід – у разі дефектів ви одразу побачите результат.

Однак, щоб точно бути впевненими в тому, що приводи робітники і без дефектів, необхідно протестувати автомобіль на СТО. Ми можемо допомогти вам у проведенні такого аналізу. Крім того, наші майстри розкажуть як найкраще доглядати високовольтні проводи, щоб вони служили якомога довше.

Знайдемо Ваш новий автомобіль прямо зараз

Ми підберемо кращу пропозицію по Вашим критеріям

Можливо Вам буде цікаво

Шукаєте автомобіль? Дивіться наші кейси підбору автомобілів в соцмережах