Для більшості людей автомобіль не розкіш, а необхідний засіб пересування на кожен день, але ціни на авто високі, тому багато хто намагається заощадити, потрапляючи на хитрощі «сірих» автодилерів.

Схеми обману «сірих» дилерів

Основний фінансовий прибуток у таких продавців не відсоток від реалізованої машини, а шахрайські схеми, на які трапляються довірливі покупці.

Найбільш популярні схеми розлучення:

  • обман із технічними параметрами автомобіля та його комплектацією. Багато підпільні автосалони пропонують купити авто максимальної комплектації за доступною ціною, а насправді автовласник купує засіб не вище за базову. Лише після того, як власник транспортного засобу залишає автосалон, він розуміє, що жодного «повного фаршу» в салоні немає, і сплачені гроші йому не повернути;
  • погане освітлення автосалону. Дилери розміщують торгові автомайданчики в місцях, що погано освітлюються, щоб покупці не могли помітити недоліки в кузові і салоні. Дешеву машину можна купити зі шлюбом або механічними пошкодженнями – вм’ятинами, подряпинами на кузові або з поганим лакофарбовим покриттям;
  • телефонне «розлучення». Якщо покупець напередодні відвідування автосалону дзвонить їм по телефону та уточнює вартість авто, менеджер надає занижену ціну. Після приїзду до салону вартість відчутно зростає, тому клієнту потрібно або погоджуватися на вказану суму або йти без покупки;
  • робота із кредитами. Дилери пропонують придбати транспортний засіб у кредит під мінімальний відсоток (3-5% річних). Покупець погоджується, не загострюючи увагу на тому, що назви фінансових організацій йому не знайомі, але після підписання договірних зобов’язань процентна ставка різко підвищується в кілька разів.

Щоб не потрапити на гачок шахраїв, потрібно купувати транспорт в офіційних салонах. Розпізнати «сірих» дилерів можна за такими ознаками:

  • автомобілі виставлені в торгових центрах, і поруч із вітчизняним транспортом розміщені машини іноземного виробництва;
  • менеджери налаштовані на швидкий продаж та обіцяють низькі кредитні ставки;
  • продавці-консультанти не досить добре володіють інформацією за технічними параметрами авто, та плутаються у цифрах;
  • ціна автомобіля нижча, ніж в інших салонах.

Перед тим як купувати машину, потрібно перевірити, даний автосалон знаходиться в списку офіційних дилерів чи ні. Відсутність у списку – це підтвердження того, що салон є неофіційним, тому існує високий ризик потрапити до розставлених мереж шахраїв.

Знайдемо Ваш новий автомобіль прямо зараз

Ми підберемо кращу пропозицію по Вашим критеріям

Можливо Вам буде цікаво

Шукаєте автомобіль? Дивіться наші кейси підбору автомобілів в соцмережах