Коробка передач це один із ключових вузлів у пристрої автомобіля. Він складний і не простий у ремонті та обслуговуванні. При придбанні транспортного засобу обов’язково потрібно ретельно перевірити його справність, бо у разі виходу з ладу цієї деталі ви ризикуєте серйозними витратами.

Ми пропонуємо вам кілька порад щодо виявлення дефектів трансмісії при покупці машини.

Як перевірити коробку передач?

По суті, в наших порадах немає нічого особливо складного, однак ми сподіваємося, що вони допоможуть вам розібратися в стані машини і не купити авто з дефектом. Отже, перевіряючи трансмісію, вам потрібно виконувати такі прості дії:

  1. Обов’язково детально розпитуйте власника транспортного засобу про те, як експлуатувалася машина, який ремонт вона проходила, чи були проблеми з коробкою передач та як їх вирішували. Зверніть увагу на наявність фаркопа і дізнайтеся, чи використовувався він – причіп створює додаткове навантаження на цей вузол і веде до його швидкого зношування. Автомобіль, яким часто перевозили вантажі, потрібно перевіряти ретельніше.
  2. Перевірка масла відіграє важливу роль, якщо в будові автомобіля передбачено щуп для масла, але обов’язково перевірте його рівень та консистенцію. Для перевірки якості капнете крапельку на чисту серветку – нова олія має червоний колір і буде досить густою, крапелька зберігатиме форму. Коричнева олія говорить про те, що її давно не змінювали. Не повинно бути сторонніх запахів, як запах паленого цукру та інших. Якщо ж у машині немає щупа для олії, то перевірити його можна буде лише на СТО.
  3. Візуальний огляд теж багато про що вам розповість. По-перше, брудна коробка має вас насторожити – можливо, господар щось приховує. На поверхні не повинно бути потік олії, тріщин, сколів та інших дефектів. Якщо на коробці є тріщина – автомобіль побував у досить серйозній ДТП і вимагає подальшого огляду, або варто відмовитися від такої покупки.
  4. Протестуйте коробку на ходу – затримка між перемиканням та реакцією машини говорить про несправність коробки передач. Також не повинно бути зайвих звуків – скрипів, скрегіт, писку – жодних сторонніх звуків трансмісія видавати не повинна.

В цілому, якщо ви вирішите довірити перевірку справжнім профі – ми чекаємо на вас і обов’язково допоможемо.

Знайдемо Ваш новий автомобіль прямо зараз

Ми підберемо кращу пропозицію по Вашим критеріям

Можливо Вам буде цікаво

Шукаєте автомобіль? Дивіться наші кейси підбору автомобілів в соцмережах