Через низький фінансовий стан люди змушені купувати транспортні засоби з других, а то й з третіх рук. Але існує великий ризик купити автомобіль із тривалим терміном експлуатації, в якому шахраї зменшили втечу.

Показник спідометра не представляє повної картини стану авто та роботу всіх основних вузлів, але його значення дуже важливі для оцінки показника витраченого ресурсу двигуна автомобіля. На жаль, нечесні продавці часто фальшують кілометраж, що збільшує вартість машини.

На механічних одометрах цифри скручують за допомогою шуруповерта або приладом із зворотним механізмом електродвигуна. Електронний одометр скручують за допомогою ноутбука та спеціального програмного забезпечення.

Як визначити самостійно пробіг авто

При покупці авто важливо оцінити автомобіль та побачити сліди його омолодження. Існує кілька критеріїв, за якими можна визначити, наскільки часто і довго використовувався засіб.

Огляд салону:

  • педалі. Особливу увагу приділити на гумові накладки педальні (наскільки вони стерті або встановлені нові). Якщо власник встановив нові накладки, це означає, що машина пройшла великий пробіг;
  • стан обшивки салону, особливо ковролін або пластик у тунелі водія. Якщо ковролін у цьому місці дуже чистий або замінений на новий, тоді це показник того, що авто пройшло не менше 250 тис. км, що довелося його замінити;
  • стан пластина на кнопках. Кілометраж також можна візуально визначити по зносу пластикових кнопок, яких водій торкається при водінні. Якщо всі кнопки поміняні, це також є причиною відмови від даного засобу;
  • стан шкіряного салону та керма. Якщо рульове колесо замінено або шкіра перешита «під оригінал», це може бути приводом сумніватися в малому пробігу машини.

Огляд гальмівних дисків також може дати уявлення про пройдений кілометр – якщо кромка між покришкою та диском 2 см, це означає, що пробіг – 90-110 тис. км. Але необхідно враховувати, що попередній автовласник міг їх міняти 1-2 рази.

Огляд покришок може дати уявлення про роботу ходової частини.

Нерівномірне стирання може бути при:

  • агресивний стиль водіння;
  • несправності в підвісці;
  • неправильна геометрія рами через аварію.

Купуючи автомобіль з рук, потрібно ретельно оглядати не тільки салон і двигун, але й усі основні вузли трансмісії та гальмівної системи, щоб запобігти трагедії на дорозі.

Знайдемо Ваш новий автомобіль прямо зараз

Ми підберемо кращу пропозицію по Вашим критеріям

Можливо Вам буде цікаво

Шукаєте автомобіль? Дивіться наші кейси підбору автомобілів в соцмережах